FINAlism

A FINA Budapest 2017 közbeszerzései

A FINAlism lényege

2017. március 05. 22:49 - Gyömbér Béla

A fiktív finalizmus elve arra utal, hogy "mindannyiunkat életünk végső eredményeire vonatkozó elvárásaink mozgatnak, és ezek az elvárások kitaláltak, fiktívek. A célok abban az értelemben fiktívek, hogy nem megvalósíthatók, de mégis úgy cselekszünk mintha e végcélok felé törekednénk". Alfred Adler szerint ezek a jövőorientált célok az emberi viselkedés sokkal fontosabb meghatározói, mint a múltbeli történések.

Szép gondolat ez Alfred Adlertől, de a FINAlism blog keretein belül a kétség kívül sokkal érdekesebb individuálpszichológia helyett sajnos egyszerűen csak a FINA Budapest 2017 rendezvénnyel összefüggő közbeszerzéseket igyekszem majd bemutatni.

Mármint nem úgy általában, mint ahogy a különböző "tényfeltáró" intézmények teszik, vagyis bemondva, hogy nagyon hosszas módszertani és szakmai viták után, két tanulmányút és három konferencia után kidolgozták ceruzával, hogy már nem 40, hanem 140 milliárd az a bizonyos.

download_aspx.jpg

Hanem szépen egyesével végig lehet menni az összes vonatkozó közbeszerzésen, aminek így, vagy úgy köze van a máskülönben nagyon is izgalmas sporteseményhez. Mindezt pedig tárgyilagosan, mindenféle szubjektív értékítélet nélkül szeretném megtenni, vagyis a blog célja kizárólag annak a részletes bemutatása, hogy az a bizonyos mitől lett 40 helyett 140 milliárd. Vagy akármennyi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://finalism.blog.hu/api/trackback/id/tr312316045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.